tisdag 15 januari 2008

Liselotte Lööf - vi vill jobba med er!


Neapel.
Berg av sopor. Efter 10 dagars strejk. Barn släpps inte till skolan pga toxin i vatten och luften. Snälla människor börjar bli stygga och slåss oprovocerat med närmsta grannen. Det är upplopp. Militär kallas in. Neapel håller på att drunkna i sin egen skit, på bara några få dagar.

Stockholm.
Möjligen några pappersbitar fladdrar i vinden. Vi kan säkert dricka ett glas eller två ur Riddarfjärden. Världens godaste dryck kommer direkt ur kranen. Då vill jag utnämna Årets Personlighet - sopbilsgubbarna. De är hjältar. De morsar lite manligt på morgonkvisten när de starka och orädda bär ut våra köksrester och ratade ting.
De gör jordens insats. De ser till att våra gator, vår luft och vårt vatten är människovänligt. De förhindrar upplopp mellan grannar och att militären stannar inom ramen för besparingsprogram. Därför, kära Liselotte Lööf, vi vill jobba med er. Ni behöver inte se ut som ni gör. Det stämmer inte. Identiteten måste inte vara ful och osynkad bara för att ni hanterar folks sopor. Tvärtom. Ni är de mest välkomna bullret i morgonsömnen. Då vet jag att allt fungerar. Så, låt oss hjälpa er att tälja fram den ni egentligen är - samhällets stolta hjältar!

Inga kommentarer: