torsdag 10 april 2008

Här ligger Stockholms bästa kafé

Här ligger Stockholms bästa kafé.


R0012788.JPG


Egentligen är det inte ett kafé alls, utan ett "Paninoteca". Eller för att vara mer specifik, en skärva av Italien. Mitt på Tjärhovsplan.


Namnmässigt har de inte kunnat bestämma sig för vilket av de märkliga namnen "Ta & Dra" eller "Drick & Stick" som var mest fyndigt, så de använder båda. "Ta & Dra, Drick & Stick" heter alltså kaféet som är i genuin Italiensk stil.


R0012529.JPG


Namnet kanske får sin förklaring när man inser att det är familjen Campagiani, eller närmare bestämt sonen till grundaren av Stockholms bästa och mest märkligt namngivna Italienare "Den Gamle och Havet", "Döden i Grytan" och "Skitiga Duken" som står bakom paninoteket. För övrigt är han även köksmästare på Den Gamle och Havet.


Så vad gör detta till Stockholms bästa kafé? De har utmärkt kaffe och rätt storlek på latten. De har stans bästa smörgåsar. Och det säger jag efter att ha testat endast en av flera möjliga varianter. Råvarorna, hela vägen från brödet till charkuterierna, är av bästa tänkbara kvalitet. Du kan även välja pålägg till din panini i lösvikt och betala därefter. Och de saluför även desserterna från ovan nämnda topprestauranger. Bara en sån sak.


Till det mer världsliga hör att läget är klockrent på väg till jobbet för mig och för många andra. Ett flertal busslinjer passerar precis utanför och du ser när bussen kommer från fönstret.


Vinnare på knock out i första ronden – Ta & Dra, Drick & Stick. Detta är i en klass för sig.



Inga kommentarer: