onsdag 7 januari 2009

Identity Runs hjärta Barncancerfonden!

Nytt år. Vad jag längtat. Att få lägga det gamla året bakom sig, kvickt som attan och se framåt, fräscht, vitt, kallt och outforskat. Men först måste vi sköljas över av statistik, av alla mer eller mindre intelligenta listor, krönikor, flippar och floppar, tio-i-topp, loosers och winners. För att lära oss något eller?

På nyårsmiddagen berättade en av gästerna att en släkting vägrade att fira nyår för att det var så smärtsamt att lämna det gamla året bakom sig, att kicka ut det, inte vara välkommen längre.

Det är kanske en av anledningarna till att vi vill lista upp det gamla året så notoriskt som vi gör. Summera och debriefa. Framförallt tror jag att det är en mängd vad-var-det-jag-sa-sägare som vill komma fram

Time har sin egen lista, faktiskt ett helt nummer ägnat åt 2008 i form av listor, The List Issue, och börjar med ett citat på framsidan; "Lists are antidemocratic, discriminatory, elitist and sometimes the print is to small." David Ives, playwright.

Ja, det är möjligt. Därför skippar jag listan. Men här är lite annan statistik som hör det gamla året till. Vårt Identity Runs där alla på bolaget springer, joggar drar barnvagn, rastar hunden eller bara springer till snabbköpet är avgjort. Vinnaren av Identity Runs var helt outstanding, på 3 månader sprang hon ihop 120 mil. Det innebär, äsch, går inte in på hur många tur och retur resor Stockholm - Uppsala, men det är en väldig massa mil. Tvåan nådde 107 mil, Wow! och trean 70 mil. Totalt rusade Identity Works in cirka 712 mil. DET är väldigt mycket. Framförallt blev det 71.000 kronor till Barncancerfondens forskning. Vi hoppas på mycket detta nya år 2009!

Inga kommentarer: